Events

18 April

Dra. Margarita Salas - Nomenament Honoris Causa

Wednesday 18 April 2018, 12:00pm

Sala d'Actes Rectorat UAB

Dra. Margarita Salas serà nomenada Doctora Honoris Causa per la UAB a proposta de les Facultats de Ciències i de Biociències.

La Dra. Margarita Salas ha dedicat més de 50 anys a l’estudi de la Biologia Molecular del bacteriòfag ø29 de Bacillus subtilis, un virus bacterià que consta només de 20 gens però que amaga una maquinària molecular mot complexa.

La Dra. Margarita va ser deixeble del Dr. Alberto Sols, reconegut bioquímic espanyol a nivell internacional, qui va dirigir la seva tesis doctoral, i del Dr. Severo Ochoa, premi Nobel de Fisiologia o Medicina el 1959, durant la seva etapa postdoctoral als Estats Units. Des de la seva tornada a Espanya el 1967 ha mantingut un contacte regular amb la universitat, introduïnt l’ensenyament de la Biologia Molecular a la universitat espanyola. Al llarg de tota la seva vida científica ha publicat més de 400 articles en revistes internacionals, ha dirigit 36 Tesis Doctorals i un centenar de científics s’han format en el seu laboratori en Biologia Molecular. Entre molts premis i distincions, destaca el premi “Nature Mentoring in Science” l’any 2017, atorgat per la prestigiosa revista Nature en reconeixement de la seva tasca de mentora de molts estudiants. La Dra. Margarita Salas ha mantingut sempre un compromís amb la ciència, els joves, las dones i la Universitat, compromisos als que dedica actualment una part important del seu temps des de la seva actual posició de Professora Ad Honorem del Consejo Superior de Investigaciones Científicas.

Esteu convidats a assistir a aquest acte i a gaudir de la lliçó magistral “El bacteriófago ø29. De la biología molecular a la biotecnologia”, on la Dra. Margarita Salas ens explicarà les seves experiències i vivències com a científica i com a dona des dels anys 60 fins a l’actualitat.

 

Més informació