Events

13 June

FESTA DE LA CIÊNCIA - 14a. Edició

Front Marítim de Barcelona.

La Festa és el resultat del treball conjunt d’universitats, centres de recerca, altres institucions científiques i les empreses i professionals de la divulgació, que han proposat el programa que enguany compta amb 121 activitats, 187 participants i 95 institucions. La Festa representa la ciència en tota la seva amplitud.

PARTICIPACIÓ ICN2:

  • VRainCom, Descobreix gràcies a realitat virtual els sensors de grafè que interactuen amb el cervell per restaurar la parla 

La nanotecnologia pot ajudar a les persones que han perdut la parla a recuperar la seva comunicació. Viu una experiència immersiva de realitat virtual i descobreix la nanotecnologia que ha desenvolupat un equip de científiques i científics europeus i de l’ICN2 basat en sensors de grafè que interactuen amb el cervell i són capaços de llegir l’activitat neuronal per recuperar la parla.  

Prof. Jose A. Garrido, Advanced Electronic Materials and Devices Group Leader - Taller/Demostració

Día i hora: 13 de Juny 2021 de 19h20 a 20h

Lloc Sala Marie Curie, PRBB,  Dr. Aiguader, 88,  Barcelona.

Inscricpió previa AQUI

 

  • Art i Nanociència: Vitralls amb nanopartícules, bombolles de sabó i colors iridescents de les papallones 

Quan ens endinsem a l'escala nanomètrica, la dels àtoms i les partícules, passen coses sorprenents. Al món nano, la mida tan petita fa que les propietats dels materials no siguin les mateixes. El color de les coses també canvia quan les fem petites. Vine i utilitza els coneixements de la nanotecnologia per crear un vitrall com els que es feien a l’edat mitjana.  

Joana Pi-Suñer, ICN2 Marketing and Communication Department- Taller/Demostració

Día i hora: 13 de Juny 2021 de 17h05 a 17h30

Lloc Sala Charles Darwin, PRBB,  Dr. Aiguader, 88,  Barcelona.

Inscricpió previa AQUI