Events

17 November

SCIENCE & TECH GIRLS VALLÈS

Saturday 17 November 2018, 10:00am

Biblioteca Vapor Badia, Sabadell

Jornada STEAM de ciència i tecnologia per a noies

Investigadores ICN2: Adriana I. Figueroa i Regina Galcerán, Physics and Engineering of Nanodevices Group i Juliana Jaramillo, Phononic and Photonic Nanostructures Group.

TALLER: "QUÈ ÉS LA NANOESCALA I COM ENS AFECTA?"  Dirigit a 10-18 anys Dissabte 17/11/18 - 12:30h - 14:00h

Sabies que les ungles creixen a una velocitat d’un nanòmetre per segon? I que un nanòmetre és 25.000 vegades més petit que el diàmetre d’un pèl? Si pots imaginar-te la diferència de mida entre una bola de golf i el planeta Terra, llavors pots entendre també la diferència entre un nanòmetre i un metre!

Al taller descobrirem el fascinant món de la nanoescala a través de diverses activitats pràctiques per adentrar-se a la nanociència, explorant les escales que mesuren les mudes, per entendre les dimensions dels nanobjectes i identificant quins instruments de mesura ens permeten observar i estudiar nanobjectes. Per entendre algunes de les seves aplicacions, veurem la importància de l’àrea superficial d’objectes del mateix volum. Finalment, realitzarem alguns experiments amb fluïds, on veurem com els nanobjectes modfiiquen les propietats d’un material a nivell nano per alhora es reflecteix en el seu comportament macroscòpic.

Inscripcions: www.sabadell.cat/inscripcionsbims