Benvinguda

Pablo OrdejónGràcies per visitar la nostra pàgina web institucional. És un reflex de la intensa activitat liderada per un grup de persones altament qualificades, incloent personal investigador, tècnic, estudiant, administratiu i una llarga llista de col·laboradors/es. Treballem junts per acostar l'excel·lent recerca realitzada a l'ICN2 a la societat, perquè la nanociència i la nanotecnologia són una de les grans oportunitats del nostre temps i tenen un impacte en tots els aspectes de la nostra vida.

L'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) és una fundació del sector públic amb l'objectiu de consolidar-se com un centre mundialment reconegut per la seva recerca en nanociència i nanotecnologia. Els seus patrons són el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Forma part de CERCA, la xarxa de centres de recerca impulsada pel Govern català com a pilar de la seva estratègia a llarg termini per fomentar el desenvolupament d'una economia basada en el coneixement.

L'ICN2 ha estat reconegut com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa tres vegades consecutives, el 2014, el 2018 i el 2022, un gran èxit que pocs centres de recerca poden reivindicar. Aquest prestigiós estatus ha permès a l'ICN2 embarcar-se en un nou capítol com a Centre d'Excel·lència, amb una missió centrada en l'excel·lència científica, liderant la recerca de frontera a nivell internacional, fomentant l'impacte de les nanotecnologies i els nanomaterials, i traduint el seu ús en aplicacions. Amb la renovació per un altre període de 4 anys (2023-2026) de l'acreditació de Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, l'ICN2 farà passos importants per consolidar el seu lideratge i influència internacionals mentre maximitza el seu impacte.

En aquesta pàgina web trobareu xifres impressionants que resumen la producció científica de l'ICN2: un nombre notable d'articles en publicacions indexades amb un alt factor d'impacte; el nostre èxit a l'atraure finançament competitiu nacional i internacional; la promoció constant de la transferència de tecnologia, i; la forta implicació en col·laboracions internacionals. El projecte Graphene Flagship de la Comissió Europea és un exemple primerenc de la capacitat de lideratge de l'ICN2, on el nostre centre ha estat a l'avantguarda de paquets de treball com Tecnologies Biomèdiques i Spintrònica. Aquest rol de lideratge continuarà després de deu anys d'assoliments mentre la iniciativa pren noves formes a través de futurs projectes.

També estem compromesos a establir col·laboracions internacionals amb institucions líders a tot el món, així com a fomentar les connexions locals. El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), una iniciativa que aglutina els esforços de set centres de recerca d'avantguarda a Barcelona i els seus voltants, continua consolidant-se com una eina per coordinar línies de recerca conjuntes amb altres centres i facilitar l'impacte social a través d'iniciatives en la formació de nous investigadors i la divulgació científica a les escoles.

Us convido a unir-vos a nosaltres en la construcció d'un futur brillant cada dia i a participar en aquest viatge col·lectiu cap al creixement personal i professional.

Atentament,

   Prof. Pablo Ordejón
   Director de l'ICN2